Ik ben mijn handzender kwijt. Wat nu?

U ontdekt plotseling dat u uw handzender kwijt bent. Verloren, gestolen of niet terug te vinden? In alle gevallen een vervelend probleem. U kunt de deur van uw woning, garage of bedrijf niet meer bedienen. Waar is de zender of nog erger: "heeft iemand anders de zender?"
Hoe kom ik zo snel mogelijk aan een nieuwe zender en hoe voorkom ik misbruik van de verloren zender?

Gelukkig biedt AGOS Handzenderservice uitkomst!Handzender kwijt, AGOS handzenderservice biedt hulp

Voorkomen van misbruik

Wanneer de betreffende deur over een slot beschikt kunt u tijdelijk de deur afsluiten door middel van dit slot. Dat betekent dat u de deur even handmatig moet bedienen, maar voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.
Afhankelijk van het type ontvanger en zender kunt u maatregelen treffen om misbruik tegen te gaan. Wanneer de ontvanger en zender over codering door middel van dipswitches beschikt dan kunt u deze een andere instelling geven. De nog beschikbare zenders dient u dan ook opnieuw identiek in te stellen.

Wanneer de zenders en ontvanger geen codering door middel van dipswitches kennen kunt u het geheugen van de ontvanger leegmaken of resetten. Hoe dit moet gebeuren hangt af van het type motor. Vaak is een handleiding wel te vinden op internet. Hier vindt u een aantal handleidingen van veel voorkomende motoren/ontvangers.

Wanneer u zenders van Intratone heeft, ons unieke toegangsbeheersysteem, dan kunt u eenvoudig via de beheerder de zender op afstand (vanaf bureau) laten blokkeren. Vanaf dat moment is de afstandsbediening niet meer te gebruiken. Wel zo veilig.

Vinden van een nieuwe zender

Wanneer het merk en type van de zender bekend is dan kunt u eenvoudig in de lijst van merken handzender de juiste zender vinden.
Weet u het merk van uw zender niet, dan kunt u de juiste handzender zoeken aan de hand van verschillende kenmerken:

Het aantal knoppen van de zender

Het aantal knoppen

Kleur van de behuizing

Zoeken op de kleur van de behuizing


Kleur van de knoppen

Zoeken op de kleur van de knoppen

Afbeeldingen van de zenders


Zoeken op het model van de zender